De focus op Club Brugge houden? Nee, hoor! Preud'homme legt haarfijn uit waarom hij niet in beroep ging tegen schorsing

08 april 2016 15:23

Michel Preud'homme zal Club Brugge zaterdag niet sturen van op de bank tegen KAA Gent. Een schorsing dwingt de coach van blauw-zwart naar de tribune. Hij legt nog eens haarfijn uit waarom het verwachte beroep er niet kwam.

Michel Preud'homme kreeg door het Bondsparket een schorsing van twee speeldagen - tegen KAA Gent en bij RSC Anderlecht - opgelegd. Iedereen verwachtte een beroep van de Luikenaar, maar dat kwam er niet.

Al wil dat niet zeggen dat Preud'homme daarmee aangeeft dat de straf terecht is, integendeel. "Twee jaar geleden zat ik in eenzelfde situatie en ben ik mezelf gaan verdedigen. Meer zelfs: ik kreeg zelfs een pak complimenten voor de manier waarop ik dat deed."

"Het resultaat was er echter niet. Ik stak er tijd in, maar het leverde niets op. Dus waarom zou ik me nu wel gaan verdedigen. Ik kan m'n tijd beter in zaken steken waar ik wel een invloed op heb."

Ik zal geen direct contact hebben met de spelers. Het blijft dus een straf, hé - Michel Preud'homme

Gevolg: Preud'homme zal enkele metertjes boven de dug-out in de tribune plaatsnemen. "Philippe Clement weet ondertussen perfect wat ik wil, hoor. Al blijft het natuurlijk een straf. Het grote nadeel is natuurlijk dat ik geen direct contact zal hebben met de spelers."

Cédric De Volder

Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
Reacties.