Poulain zit dan wel op de strafbank, maar andere sterkhouder is helemaal klaar om basisplaats opnieuw op te eisen

08 april 2016 17:22

Club Brugge moet het morgen tegen KAA Gent zonder Benoît Poulain doen. Maar niet getreurd. Het verlies kan eigenlijk zonder kleerscheuren worden opgevangen. Stefano Denswil is helemaal fit.

De Geschillencommissie Hoger Beroep besliste vanmiddag dat Benoît Poulain twee speeldagen schorsing - waarvan slechts eentje effectief - krijgt voor zijn rode kaart bij KV Oostende.

Dat wil zeggen dat de Fransman er niet zal bij zijn in de Slag om Vlaanderen. Maar eigenlijk is er geen man overboord. Waarom niet? Stefano Denswil is terug en heeft heel veel zin om zijn basisplaats opnieuw op te eisen.

De Nederlander lag een maand in de lappenmand (laterale band van de knie, nvdr.) op het moment dat hij zichzelf belangrijk had gemaakt bij blauw-zwart. Michel Preud'homme koos immers steevast voor Denswil en Bjorn Engels in het hart van de defensie.

Mechele? Geen optie

We gaan er dan ook van uit dat Denswil tegen de Buffalo's gewoon de basis zal beginnen. Ook Brandon Mechele loopt nog rond op Jan Breydel, maar het jeugdproduct is de voorbije maanden naar het achterplan geduwd."

Cédric De Volder

Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
Reacties.