William Dutoit steekt ambities niet weg: "Over STVV, Standard en een verhuis naar een andere Belgische eersteklasser"

10 april 2016 11:57

Nadat sterkhouders Schoofs, Edmilson en in mindere mate Dompé de deur van Stayen deze winter achter zich dicht trokken, bleef William Dutoit STVV trouw. De Truiense goalie kreeg zelfs de aanvoerdersband, maar steekt met het seizoenseinde in zicht zijn ambitie niet weg.

Den entourage van Dutoit mag dan wel onderhandelingen voeren voor een langere verbintenis dan medio 2017, zelf denkt Dutoit vooruit. "Ik ben ambitieus, dat heb ik nooit verborgen", vertelt de goalie in gesprek met onze redactie. "Belgische en buitenlandse clubs namen al contact op met mijn manager."

Ik zal niet naar Standard gaan - William Dutoit

"Een langer verblijf in België zie ik zeker zitten. Ik verkies de Belgische eerste klasse boven pakweg een club in de Franse tweede divisie. Of Sint-Truiden een optie blijft? Als de club ambities toont misschien wel. Maar daar wil ik eerst een aanzet toe zien. Voorlopig wacht ik daar nog op."

"In de winter viel de naam van Dutoit regelmatig op Sclessin, maar een verhuis naar de Vurige Stede sluit de doelwachter van de Kanaries uit. "Ik zal niet naar Standard gaan", is Dutoit formeel. "Er lopen geen gesprekken meer met de club en de transfer van Victor Valdes wees uit dat Standard niet op zoek is naar een doelman zoals ik. De Standard-fans spraken veel over mij, dat is natuurlijk wel een appreciatie voor mijn geleverde werk."

Diederik Geypen - Florian Holsbeek

Charleroi \\ Standard \\ STVV
 
 
Reacties.