Trots op de Flames, Standard in al zijn lichtingen en team USA

11 april 2016 20:02

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op het voorbije voetbalweekend en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Belgian Red Flames

Dinsdag spelen ze nog tegen de Esten, maar afgelopen vrijdag deden ze al meer dan hun duit in het zakje in en tegen Engeland. In Rotherham speelden ze 1-1 gelijk tegen het nummer 4 van de wereld.

We zijn er nog niet, maar dit puntje kan in de eindafrekening het verschil betekenen tussen bij de beste tweedes eindigen en zo naar het EK trekken of toch nog barrages moeten spelen. Iedereen welkom aan Den Dreef tegen Estland voor de volgende stap.

Standard in al zijn lichtingen

De A-ploeg doet nog mee voor de titel in de Super League en gebruikt al heel veel jeugd, maar ook de andere reeksen doen het erg goed. Zo is in eerste nationale Standard B kampioen geworden, terwijl Standard C opgaat van derde naar tweede nationale.

Zelfs in de jeugdreeksen worden titels gevierd. De U14 kroonde zich ook afgelopen weekend kampioen: heel veel feestjes dus in het Luikse, al is de concurrentie in de Super League groot.

Team USA

Enkele absolute wereldtoppers hebben een rechtzaak ingespannen tegen hun nationale bond. Equal play = Equal pay is hun duidelijke boodschap.

Een eerste, maar grote stap in de gelijkberechtiging van mannen en vrouwen in de voetbalwereld. Iets wat bijvoorbeeld in het tennis al lang geen issue meer is.

Aernout Van Lindt

Standard de Liège \\ België \\ Estland
 
 
Reacties.