Belgische winger met 16 (!) goals schoot Sparta richting Eredivisie: "Ik weet dat er interesse is"

12 april 2016 17:13

Een geweldig titelfeest barstte maandagavond los op Het Kasteel. Na een 3-1-zege tegen Jong Ajax vierde Sparta Rotterdam de terugkeer naar de Eredivisie, met dank ook aan Loris Brogno.

De 23-jarige Belg nam de eerste goal voor zijn rekening en zette de Rotterdammers zo op weg naar de titel. Voor Brogno was het al zijn zestiende treffer van het seizoen. "We hebben de hele nacht gefeest", bellen we de kampioen uit zijn bed. "De fanatieke supporters waren met ruim 12.000 gisteren. Die verbondenheid met de Sparta-fans zal ik voor eeuwig meedragen."

Brogno wil zich ook op het hoogste niveau laten zien. "Ik heb mijn waarde in de Jupiler League bewezen, nu wil ik hetzelfde doen in de Eredivisie. Er wachten mooie duels met Ajax en PSV, maar ons doel is toch vooral het behoud. Ik weet dat ik Sparta nog veel kan bijbrengen."

Als hij natuurlijk niet wordt opgepikt door een hoger aangeschreven club. Zijn zestien doelpunten zullen niet onopgemerkt blijven. "Ik lig nog twee jaar onder contract hier, dus haast om te vertrekken is er niet. Ik weet dat er interesse is, maar die blijft vooralsnog vaag. Als er een interessant voorstel komt, ga ik dat rustig bekijken", besluit Brogno.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Bergen \\ Charleroi \\ Sparta Rotterdam \\ OH Leuven \\ Jong Ajax
 
 
Reacties.