Gent-fans over de titelkansen: "Geloven? Neen, hopen op de titel is beter gezegd"

13 april 2016 19:00

Met een gelijkspel en een verlies in de eerste twee wedstrijden van de play-offs zijn de titelkansen van KAA Gent gehalveerd. Leider Club Brugge loopt zeven punten voor op de Buffalo's. We vroegen de supporters of ze nog in een titel geloofden.

Vrijdagavond neemt KAA Gent het op tegen KV Oostende. Een wedstrijd die gewonnen moet worden willen de Buffalo's nog in de running blijven voor de titel. Maar is die titel nog haalbaar? Wij vroegen het aan de supporters

Hopen in plaats van geloven

"De titel is zeker nog niet verloren", zegt Geert De Tandt van supportersclub Buffalovrienden Zottegem met volle hoop. "Als wij winnen tegen Oostende en Anderlecht wint tegen Brugge, dan ligt alles weer open. Wij gaan dus voor Anderlecht moeten supporteren, ja!"

"Geloven? Neen. Hopen op de titel is een beter woord", aldus Gaspar Haenecaert van supportersclub Tatanka. "We hebben vorig jaar gezien hoe onvoorspelbaar de play-offs kunnen zijn. Maar vorig jaar waren er een paar spelers die met flitsen voor grote wentelingen zorgden, die het verschil konden maken. Nu zijn die spelers gewoon te uitgeput door het lange seizoen."

"Mentaal was de penaltymisser van Kums ook een zware dobber denk ik", gaat Haenecaert verder. "We gaan ons zelfvertrouwen moeten opkrikken door vroeg te scoren in de match tegen Oostende."

Geen ramp

"Ik denk niet dat we de titel zullen pakken dit jaar", bekijkt Pete Staelens van The American Buffalo's de zaken realistisch. "Ik spreek hier een beetje tegen mijn eigen winkel in, maar ik geloof dat Anderlecht nog kampioen wordt."

Toch is dat geen ramp volgens de supporters: "We zijn zeer tevreden met een tweede, derde of vierde plaats. We hebben een geweldig seizoen gehad!" aldus Staelens.

Peter Geeraert van The Blue Lions gaat akkoord met die redenering: "Als het niet zo is, dan is het niet zo. We hebben een mooi seizoen achter de rug. Men moet niet vergeten van hoe ver we zijn gekomen."

Sean Raab

KAA Gent \\ KV Oostende
 
 
Reacties.