Simons praat vrijuit over toekomst bij Club Brugge: "Titel ideaal afscheid? Die Champions League is ook mooi om te spelen"

14 april 2016 06:00

Timmy Simons telt ondertussen negenendertig lentes, maar de middenvelder is nog kwiek genoeg om Club Brugge naar de titel te leiden. Dé vraag is echter: zijn het de laatste weken van de aanvoerder of gaat hij nog een seizoen door?

Want zeg nu zelf: wat is er mooier dan er een punt achter zetten op een absoluut hoogtepunt? Om het anders te formuleren: met een titel. Menig profvoetballer zou voor zo'n scenario tekenen.

”Ik ben er eerlijk gezegd niet mee bezig dat het één van mijn laatste kansen kan zijn om nog een titel te pakken met Club Brugge”, countert Timmy Simons ons opwippertje.

Ik wil nog een seizoen doorgaan als ik me binnen een paar maanden nog even goed voel als vandaag - Timmy Simons

”Of ik er al aan gedacht heb dat het zó mooi zou zijn om te stoppen met een gouden plak. ”Maar die Champions League is ook zo mooi om te spelen. Dat is toch waar, hé?” (knipoogt)

”Momenteel ben ik bezig met de wedstrijd bij RSC Anderlecht en de strijd om de titel. Het interesseert me eerlijk gezegd niet wat er daarna zal gebeuren.”

Maar toch druipt de goesting bij de krijger er nog steeds af. ”Dat heb ik ook altijd aangegeven, hé. Ik wil nog een seizoen doorgaan als ik me binnen een paar maanden nog even goed voel als vandaag.”

Een vervanger heeft Club Brugge alleszins nog niet gevonden voor Simons. Mikel Agu viel door de mand, Ruud Vormer verliest op die positie te veel van zijn kwaliteiten,…

Club Brugge of... niets

”Ik heb altijd gezegd: ’mannen, ik ga niet blijven spelen. Kijk dus uit naar iemand die op mijn positie uit de voeten kan.’ Ik veronderstel dat Club daar volop mee bezig is.”

Een stapje terug zetten is echter geen optie. ”Ik ga niet meer voor een andere club voetballen. Dat staat ondertussen al vast. Ik ben met een reden teruggekomen naar de club van m’n hart.”

Cédric De Volder

Club Brugge
 
 
Reacties.