Zondag botsing van twee verschillende stijlen of...: "Anderlecht, vergeet dat verhaal over grinta, mentaliteit en vechten"

14 april 2016 19:07

Anderlecht-Club Brugge zondag. Historisch gezien een clash tussen twee Belgische toppers met twee verschillende speelstijlen. Maar de eerste twee matchen leken die stijlen wel héél sterk op elkaar: hoe maakt niet uit, als er maar gewonnen wordt.

We hopen allemaal op een schitterende wedstrijd zondag, want de voorbije twee speeldagen zijn we wat op onze honger blijven zitten wat het spelniveau betreft. "Niemand speelt goed op dit moment", zucht ook Hernan Losada. "Als je goed voetbal wil zien moet je vrijdag misschien wel naar Gent-Oostende gaan. Twee ploegen die voor de aanval kiezen."

Voor de Brugge-fans maakt het allemaal niks uit hoe ze winnen - Hernan Losada

Want dat ontbrak wat bij de twee grote titelpretendenten. "Club Brugge kiest voor een ander soort voetbal. Meer fysiek, dat is ook eigen aan het huis. En daar is niks mis mee. Voor de Brugge-supporters maakt het allemaal niks uit, als er maar gewonnen wordt na zolang zonder titel. Michel Preud'homme speelt daar ook op in", aldus Losada.

Anderlecht is dan weer een andere zaak. "Tegen Zulte Waregem was het vijftien minuten goed, daarna niet meer. Volgens mij gaat iedereen te veel mee in dat verhaal van grinta, mentaliteit en vechten... Anderlecht heeft goeie spelers waarvan de kwaliteiten elders liggen. Ze doen iets wat ze niet gewend zijn te doen. Ze spelen zo niet op hun kwaliteiten", vindt Losada.

Bij Anderlecht willen ze ander voetbal zien - Hernan Losada

Wel een nuance, onze huisanalist is onvoorwaardelijk fan van technische spelers. "Ik vind dat ze te veel beïnvloed worden. Anderlecht heeft een andere geschiedenis. De fans zullen ook niet blij zijn als ze winnen met slecht spel. De supporters willen ander voetbal zien. Beide clubs hebben een andere historiek."

En Losada hoopt dat Anderlecht wint, en niet omdat hij er ex-speler is. "Kijk, je moet eerlijk zijn: de competitie zit erop als Brugge wint. Ik hoop dat Anderlecht en Gent winnen, om de spanning te behouden. Anders worden het maar saaie play-offs. Maar dat is gesproken als voetballiefhebber natuurlijk."

Johan Walckiers

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.