Leko en zijn Stayen: "Ploegen moeten bibberen als ze hier komen spelen"

14 april 2016 21:05

Ivan Leko is de kersverse trainer van STVV. Na de play-offs neemt hij het roer over van Chris O'Loughlin. De Kroaat wil van Stayen een onoverwinnelijke fort maken: "Ploegen moeten bibberen als ze hier komen spelen," aldus een zeer gemotiveerde Ivan Leko.

"Vanaf het eerste gesprek met STVV wist ik dat we allebei in dezelfde richting aan het kijken waren", vertelt kersverse coach Ivan Leko op het persmoment op Stayen. Aan motivatie geen tekort bij de Kroaat: "Ik adem voetbal 24 uur per dag."

Man met een visie

De voormalige voetballer heeft een duidelijke visie: "We gaan aanvallend voetbal brengen met veel pressing, veel vertrouwen en veel energie. Dominant voetbal met hoge balcirculatie is ons doel." Ambitie in overvloed bij de jonge trainer.

STVV hecht veel belang aan jong eigen talent. De Kroatische oefenmeester bekijkt het als een mooie uitdaging: "Ik zie geen jonge of oude spelers. Ik zie alleen goede en slechte spelers. Zolang je als speler elke dag beter wil worden, maakt leeftijd voor mij niets uit."

De sfeer is me altijd bijgebleven -Ivan Leko

De ex-voetballer van onder meer Club Brugge en Lokeren prijst het publiek van Sint-Truiden: "Ik ken Stayen nog goed van toen ik een speler was. De sfeer is me altijd bijgebleven." Leko wil van Stayen weer een onoverwinnelijke fort maken: "Ploegen moeten bibberen als ze hier komen spelen", klinkt het strijdvaardig bij de Kroaat.

Over de kunstgrasmat is nieuwe trainer Leko ook tevreden: "Fantastisch! Het is perfect voor het voetbal dat we willen brengen. De bal glijdt sneller over de mat, wat ons snel aanvallend voetbal zal bevoordelen."

Wachten geblazen

De nieuwe coach volgt momenteel al activiteiten op de voet, maar zal nog geen invloed uitoefenen op huidige coach Chris O'Loughlin totdat de play-offs voorbij zijn. "Er zullen plannen gemaakt worden en ik ben van plan om veel voor te bereiden, maar er wordt niks effectief gedaan totdat O'Loughlin klaar is met het seizoen", zegt Ivan Leko uit respect voor de huidige coach.

Sean Raab

STVV
 
 
Reacties.