Bormans: "Zijn profiel past perfect bij de club"

14 april 2016 20:39

Ivan Leko heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij STVV. De voormalige speler van onder meer wijlen Germinal Beerschot en Club Brugge volgt Chris O'Loughlin op. Het was al langer duidelijk dat STVV en de huidige coach niet met elkaar zouden doorgaan.

Na enkele gesprekken met de Kroaat was het duidelijk voor De Kanaries, Ivan Leko wordt de nieuwe coach van STVV. Philippe Bormans legt uit hoe ze zijn terechtgekomen bij Ivan Leko (38): "We stelden een lijst op met kandidaten", zegt jonge manager. "We wouden iemand jong en ambitieus. Iemand die voetbal ademt, dag in en dag uit. Zijn profiel past perfect bij de club."

Overtuiging

"In onze gesprekken met Ivan Leko voelden dat we op dezelfde pagina zaten. We houden van zijn passie, zijn honger en zijn manier van aanpak. Dat overtuigde ons om hem als coach aan te nemen", aldus Bormans.

De beslissing werd definitief genomen toen ze zijn vorige werknemers aan de lijn hadden: "We namen contact op met zijn vorige clubs en zij hadden alleen maar lovende woorden voor hem. Dat wil ook iets zeggen. Hij is iemand die respect afdwingt", licht Bormans toe.

Sean Raab

STVV
 
 
Reacties.