Eric Gerets laat zijn favoriet duidelijk blijken: "Ik vind dat Club de titel verdient"

15 april 2016 07:58

Eric Gerets is de laatste coach die Club Brugge een zege bezorgde op het veld van Anderlecht. In 1998 was dat. Ondertussen is De Leeuw al een tijdje op pensioen, maar volgt hij zijn favoriete club, Standard, nog op de voet. Maar ook over play-off 1 heeft hij zijn mening. "Ik gun Club de titel."

Gerets speelde immers nog met Michel Preud'homme en die gunt hij de titel. "Ik zou niet ongelukkig zijn als Brugge nu kampioen zou worden. Ik vind dat de club dat verdient, ik vind dat Michel Preud’homme dat verdient", aldus Gerets in HLN. "Ja. Ik heb een boon voor Michel omdat het iemand is met een heel goeie mentaliteit. Hij is een vechter, hij geeft nooit af en hij is uitermate streng voor zichzelf."

"Preud’homme is niet de gemakkelijkste, maar wel iemand op wie je kan rekenen. Als keeper heeft hij het helemaal waargemaakt, als trainer doet hij hetzelfde. (lacht) Hij heeft wel zo zijn kantjes: hij gaat wel eens met zijn voeten over de zijlijn, of hij scheldt eens iemand uit. Maar ik ben slecht geplaatst om hem te willen verbeteren, want ik heb ook regelmatig in de tribune gezeten."

Johan Walckiers

Anderlecht \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ KV Oostende
 
 
Reacties.