Smurft Racing Genk zich nog steviger op plek 4? Dan weet het wat gedaan

16 april 2016 10:00

Zulte Waregem en Racing Genk openen in het Regenboogstadion de voetbalzaterdag. Beide teams kunnen een driepunter gebruiken. De inzet lijkt plek 4, als de Limburgers iets komen rapen, dan zijn zij de topfavorieten richting Europees voetbal.

En Peter Maes heeft best wat geluk: hij mag met een volledig fitte kern naar Zulte Waregem afzakken. Niemand geblesseerd, niemand geschorst, niemand op een kaart van schorsing: Maes mag absoluut niet klagen.

Toch wil hij niet te veel victorie kraaien vooraf: "We mogen Zulte Waregem niet onderschatten. Ze kunnen iets en we moeten van hen opletten", blikt hij schuchter vooruit. In zijn tijd bij Lokeren waren de duels met Essevee telkens een strategische slag met Dury.

Puzzelen voor Dury

Die Dury zit nu vooral met puzzelwerk. Geen Thiam, geen Verstraeten, geen Brebels, geen Essikal, geen D'Haene, geen Bostyn en eigenlijk ook geen Lepoint - tenzij die miraculeus toch fit raakt na zijn vleeswonde.

"Dat zijn toch drie basisspelers die er niet bij zijn op tien veldspelers. 30%, dat is veel. Maar ik ga niet klagen daarover", aldus de oefenmeester. "Of winnen een must is voor ons? Neen, maar opschuiven in de play-offs is niet makkelijk. We willen winnen en het zou ons deugd doen."

Houdt Essevee de punten thuis?

Dan levert een gokje van 60 euro bij UNIBET al 156 euro op. Denk je eerder dat de bezoekers komen winnen aan de Gaverbeek? Dan mag je maar liefst 162 euro bijschrijven op je bankrekening. Bovendien helpt Voetbalkrant.com je graag op weg. Stel via DEZE LINK je gratis wedtegoed (60 euro) veilig.

Aernout Van Lindt

KRC Genk \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.