Gooit Anderlecht de titelstrijd weer helemaal open? "Pas op, Club is een heel lepe ploeg"

17 april 2016 11:00

Anderlecht versus Club Brugge in het Constant Vanden Stock-stadion. De match is meestal al fel beladen, maar nu kan Club Brugge de titelstrijd ook al in een beslissende plooi leggen na drie speeldagen. Maar... De laatste keer dat Club won in Anderlecht dateert al van 1998.

Anderlecht leefde vrij rustig naar de topper toe. De zes op zes gaf vertrouwen, al was het spel nog niet zoals het moest. "Dat weten we, maar er is verbetering merkbaar", aldus Besnik Hasi. "Het zal afhangen van kleine details: scherpte, concentratie,... Club Brugge heeft ook een hele lepe ploeg. Ze hebben power, intelligentie en voetballend vermogen."

Hasi zal zijn geblesseerden wel niet als details beschouwen. Zo is het elke week bang afwachten of de buikspieren van Andy Najar het gaan houden. En of Olivier Deschacht fit zal zijn. Hasi zal hem waarschijnlijk weer linksachter zetten om defensieve zekerheid in te bouwen. Mogelijk met Alexander Büttner voor hem. Waardoor Praet opnieuw naar de rechterkant kan verhuizen.

Wij staan sowieso nog eerste zondagavond - Michel Preud'homme

Bij Club Brugge had men dan weer goed nieuws gisteren. Lior Refaelov en Ruud Vormer zitten in de wedstrijdselectie van Michel Preud'homme. Beide sterkhouders waren bijzonder onzeker, maar lijken toch op tijd fit geraakt te zijn. "Zonder grinta maken we zondag geen kans", waarschuwde Preud'homme zijn manschappen al.

MPH wil de negatieve reeks in het Astridpark doorbreken, want in de reguliere competitie won Anderlecht ook twee keer vrij makkelijk. "In de reguliere competitie hadden we het lastig, maar veel beslissingen hadden anders kunnen uitdraaien", aldus nog Preud'homme. "Club heeft meer te winnen dan te verliezen. We hebben al een krediet opgebouwd en staan zondagavond sowieso nog op kop."

Gokje wagen?

Natuurlijk zijn beide ploegen bij Unibet aan elkaar gewaagd, al is paars-wit licht favoriet. Maar er zijn nog leuke weddenschappen die u heel wat geld kunnen opbrengen. Scoort Okaka bijvoorbeeld twee keer krijgt u uw inzet tien keer terug. Bij Defour en Vanaken is dat zelfs 26 keer. Surf nu naar deze Unibet-link en ga aan de slag.

Johan Walckiers

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.