Trossard beslist morgen over Genk of Salzburg, maar niet met de wet van '78

19 april 2016 19:38

Verrassend nieuws dinsdagmorgen. Leandro Trossard zou een vertrek bij Racing Genk willen forceren en de wet van '78 daarbij niet schuwen. "Daar is nooit over nagedacht", vertellen speler en manager nu in koor.

De bal ging aan het rollen toen Red Bull Salzburg met een sportief, maar ook financieel, aanlokkelijk voorstel kwam aandraven. De Oostenrijkse grootmacht had de 8 goals en 6 assists van de Limburgse winger dit seizoen namelijk ook opgemerkt.

RB Salzburg biedt een contract dat je niet met Belgische normen kan vergelijken - zaakwaarnemer Leandro Trossard

"Zijn prestaties bij OHL hebben andere teams wakker geschud", vertelt zijn zaakwaarnemer Josy Comhair in gesprek met Voetbalkrant.com. "Ook RB Salzburg, dat een contract aanbiedt dat je niet met Belgische normen kan vergelijken."

Daar wringt net het schoentje. Trossard heeft bij Genk nog een tweejarig 'basiscontract' lopen dat hij tekende toen hij terugkeerde van tweedeklasser Lommel United. Inmiddels schoten de Limburgers in actie. Dinsdag zat de entourage van de speler samen met algemeen directeur Patrick Janssens.

"We zullen de verbintenis bij Racing Genk nooit verbreken met de wet van '78", spreekt Comhair duidelijke taal. "Leandro zal kiezen tussen Salzburg of een verbeterd contract. Genk deed al een flinke inspanning. Hopelijk krijgen we morgen een doorbraak."

"Ik zal nooit juridische stappen overwegen, daarvoor is mijn band met Genk te goed - Leandro Trossard

En dus staat Trossard de komende uren voor een dilemma. Gaan voor zijn jongensdroom of in een aantrekkelijk buitenlands avontuur stappen. "Ofwel komt er een transfer op een gezonde manier, ofwel blijf ik bij Genk", krijgt de flankaanvaller het laatste woord. "Ik zal nooit juridische stappen overwegen. Daarvoor is mijn band met Genk te goed. Ik geloof er nog steeds in dat ik hier kan doorbreken."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ KRC Genk \\ Red Bull Salzburg \\ OH Leuven \\ Lommel SK
 
 
Reacties.