Dit zijn volgens Leekens de drie beste voetballers in de Jupiler Pro League, met één serieuze verrassing

22 april 2016 11:55

Er lopen dezer dagen heel wat goede spelers rond in onze Jupiler Pro League. Jongens die mogen dromen van een stapje hogerop en jongens die erg belangrijk zijn voor een Belgische topclub, maar misschien niet meer vertrekken. Maar wie zijn nu de allerbeste spelers?

We vroegen het aan Georges Leekens, de oefenmeester van Sporting Lokeren. Hij mocht de – in zijn ogen – drie beste spelers (niet van zijn eigen ploeg, nvdr.) uit onze competitie naar voren schuiven. En we mogen zeggen dat hij best verrassende keuzes maakte.

Sven Kums

“Bij de drie beste spelers in de Jupiler Pro League zit zeker en vast Sven Kums. Dat behoeft volgens mij geen extra uitleg. Het is duidelijk waarom ik voor hem kies”, aldus Leekens in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Boussoufa

“Voorts zet ik ook Boussoufa in mijn top 3. Hij speelde nog niet zo heel erg vaak voor AA Gent, maar naar Belgische normen is en blijft die jongen een topper.”

En... Timmy Simons

“En dan heb ik nog een speler nodig, hé…”, lacht Leekens. “Ik ga mijn bewondering voor Timmy Simons uitspreken. Die man is 39 jaar en een ongelofelijke leider. Dat is niet normaal… Nu ja, voor mij is dat wel normaal. Ik ken hem van bij de nationale ploeg.”

“Toen ik hem opnieuw bij de selectie haalde, vroegen sommigen mij of ik gek was geworden. Maar ik draai niet zo snel door en wist waarom ik hem bij de groep haalde. Hij is een voorbeeld voor zijn medespelers, op én naast het veld.”

Timothy Collard

Anderlecht \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.