Het voetbal en de arbitrage in play-off 1 staan op hetzelfde niveau

25 april 2016 20:30

In play-off 1 werkten de ploegen drie topmatchen af dit weekend. Niet helemaal bij de les waren de scheidsrechters. Enkele foute beslissingen waren redelijk cruciaal.

Bij Oostende tegen Anderlecht hing een geurtje aan de 2-0 en de 3-0. Bij het doelpunt van Canesin stond hij nipt buitenspel, toch 2-0. Bij het derde doelpunt van de Kustboys legde Akpala Dendoncker op de grond. Wim Smet liet doorspelen en de wedstrijd leek al snel gespeeld.

Kara Mbodj beging de smerigste fout van het weekend toen hij besloot om een kopstoot uit te delen aan Akpala, slechts geel voor Smet en zijn team, donkerrood volgens de rest. Ook over zijn beslissing om de wedstrijd stil te leggen, zal nog worden nagekaart.

Alexandre Boucaut moest de wedstrijd tussen Genk en Gent in goede banen lijden. De referee eiste een hoofdrol op met een betwistbare rode kaart voor Kenny Saief, toch de uitblinker bij Gent tot dan. Coach Hein Vanhaezebrouck werd voor protest naar de tribune gestuurd. In de toegevoegde tijd volgde nog een belangrijke beslissing, deze keer in het voordeel van Gent. Depoitre ging bij een lichte aanraking neer en hij krijgt een penalty, in extremis toch drie punten voor Gent.

Over de wedstrijd van Club Brugge zal minder gesproken worden, aangezien blauw-zwart makkelijk won met 5-0 tegen een onmachtig Zulte-Waregem. Frederik Geldhof had geluk, want bij 0-0 floot hij geen penalty na overduidelijk handspel van Mendi.

Maarten Pottie

Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem \\ KV Oostende
 
 
Reacties.