Club Brugge op titelkoers, Gent en Genk in schril contrast met elkaar

25 april 2016 16:49

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op de voorbije voetbalspeeldag en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Brugge op titelkoers

Het kan verkeren. Vorige week leek Club Brugge met een 0 op 6 nog wat op drift, tegen Zulte Waregem hebben ze de puntjes meer dan op de i gezet. Blauw-zwart blijft titelfavoriet nummer 1.

Wie gaat daar iets aan veranderen? Ze zullen sowieso van erg ver moeten komen, want Club Brugge heeft opnieuw drie (lees vier) punten voorsprong in het klassement en mag nog drie keer thuisspelen.

Pour un flirt en Europe

Het was weer Couckenbak, maar dan op Mambourg. Niet enkel KV Mechelen heeft een heerlijke thuisreputatie om in play-off 2 toch nog feest te maken.

Vorig jaar leidde dat feest - weliswaar via play-off 1 en de barrages - naar Europa. Pour un flirt en Europe doen die Zebra's werkelijk alles. Baby, Ndongala & co maken er het beste van. KV Kortrijk in de andere poule hetzelfde.

Gent

En ook AA Gent is volop bezig met de rehabilitatie. Van vrezen om plek 3 kwijt te raken in een weekend tijd terug naar de grootste uitdager van Club Brugge? Het kan.

Zeker aangezien de defensie beter roteerde dan de voorbije weken én voorin ene Laurent Depoitre zijn neus aan het venster wist te steken. Positief voor de toekomst.

FLOP

Sire, er zijn geen verdedigers meer

KV Mechelen (met Bjelica op kop) ging bij Charleroi helemaal onderuit, Zulte Waregem (met Formose Mendy als uitschieter) ging op Jan Breydel keer op keer flagrant in de fout, Waasland-Beveren liet alles lopen, bij Anderlecht was het de ene defensieve blunder na de andere, ...

Zijn er nog verdedigers op onze velden? De laatste weken is het in ons team van de week altijd makkelijker 8 aanvallend ingestelde spelers te vinden dan hoop en al drie degelijke verdedigers. Het noopt tot een cursus.

Anderlecht, zijn fans en zijn gek

Had je vijf miljoen, wat zou jij dan doen? Kara Mbodj kopen is vast niet het eerste dat in u opkomt. De verdediger van Anderlecht kwam met een kopstoot richting Akpala.

Het was enkel de veruitwendiging van een paars-witte ziekte. De fans kropen over de balustrades van Schiervelde, woedend om wat er weer allemaal verkeerd liep. En dat was best veel, want wat Anderlecht liet zien: ondermaats.

Genkse miserie

Het kan verkeren. Waar we een week geleden nog dachten aan Racing Genk als de opkomende ploeg die misschien de toppers het vuur aan de schenen kon leggen, toonden ze zich nu gewoon niet sterk genoeg om tegen tien Gentenaren de boel te forceren.

De titeldromen zijn dan toch definitief voorbij voor de Smurfen. Voor de tweede keer met dank aan Bizot, die ook in Anderlecht al een goaltje op zijn conto mocht schrijven.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Lierse SK \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ Westerlo \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.