Kara Mbodj, man met veel zelfvertrouwen en weinig zelfkritiek

26 april 2016 11:05

Bij Anderlecht loopt er eentje rond die zich al een heel seizoen benadeeld voelt door de pers. Kara Mbodj gisteren weer: "Waarom is het altijd mijn schuld?" De Senegalees had bij Genk al de reputatie weinig zelfkritiek te hebben en trekt die lijn door bij paars-wit.

"Kara heeft geen spiegels in zijn huis staan, of hij staat er toch nooit voor", klonk het hard bij één van onze collega's gisteren. nadat hij zichzelf alweer geen fout toedichtte en zich zelfs boos maakte omdat er hem naar gevraagd werd. Het is iets wat we bij Genk al hoorden. Kara heeft de reputatie van heel zelfverzekerd te zijn en een leider. Bij Genk was hij dat ook, maar vooral binnen de Afrikaanse schare bij de Limburgers.

Ook bij Anderlecht probeert hij die rol op zich te nemen, maar dat wordt door de zelfstandige kleedkamer maar moeilijk aanvaard. Er zitten daar al een paar jongens met een uitgesproken mening en die hebben het ook moeilijk met het gebrek aan zelfreflectie van de boomlange verdediger.

Lancunes in zijn spel

Dat men er al vanuit gaat dat Kara per match wel één fout gaat maken, zegt genoeg. En het is dan hopen dat het niet verkeerd afloopt. Maar meer dan één keer dit seizoen lag hij al aan de basis van een tegendoelpunt. Dat zou allemaal niet zo uitvergroot worden indien hij zich daar zelf ook van bewust was en eraan probeerde te werken.

Kara is wel een werker op training, maar hij ziet bij zichzelf de lancunes (passing, risico's en opbouw) in zijn spel niet. Wat ook al opgemerkt werd door coach Besnik Hasi, maar die neemt zijn verdediger in bescherming. Maar als Kara droomt van de Premier League zal hij naast zijn immense zelfvertrouwen ook aan zichzelf moeten werken...

Bart Vandenbussche

Anderlecht
 
 
Reacties.