Lierse, Tienen en de kampioenen

26 april 2016 17:17

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op het voorbije voetbalweekend en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Lierse

Op vijf dagen wonnen ze twee keer van Anderlecht. Slotsom: ze staan nu gedeeld tweede in de competitie en zijn bekerwinnaar. De speelsters van Lierse dromen van het opperste en zien daartoe zeker nog mogelijkheden de komende vier speeldagen.

Met ook nog Standard en Anderlecht erg dicht bij de titel - en Gent eens te meer als scherprechter - is en blijft de spanning om te snijden in play-off 1.

Eva's Tienen

In play-off 2 nam Eva's Tienen met een 5-1 overwinning in een rechtstreeks duel tegen Genk een optie op de eindwinst. Charlotte Cranshoff was de verpersoonlijking van de roem.

Zij zorgde met een hattrick voor een erg ruime zege, al gaven de Limburgers voor een keertje ook niet helemaal thuis. Uitkijken dus hoe de komende weken zullen verloren in PO2.

De kampioenen

In de lagere reeksen is het verdict ondertussen gevallen. Standard B was al kampioen in eerste nationale, nu zijn ook de kampioenen in tweede en derde klasse bekend.

En dus willen we ook graag Egem, KV Mechelen en Sterrebeek nog eens in de bloemetjes zetten. Zij mogen het volgend jaar een stapje hogerop gaan proberen.

Aernout Van Lindt

Eva's Tienen \\ Lierse SK Vrouwen
 
 
Reacties.