Essevee Dames reageert: "Liever een jaartje wachten dan domme dingen doen"

28 april 2016 12:26

De vrouwen van Zulte Waregem hebben er een erg goed seizoen opzitten in de Belgische eerste klasse. Ze eindigden het seizoen op een knappe tweede plaats, maar als beste A-ploeg na Standard B. En dus wenkte de Super League, maar ...

Zulte Waregem speelde in de begintijden van de BeNe League mee op het hoogste niveau en had met onder anderen Jana Coryn, Tessa Wullaert en Silke Demeyere een resem huidige Red Flames in de rangen. De Super League werd dit seizoen niet ingestapt, omdat de club gestaag wilde groeien.

En ook volgend jaar zal dat niet gebeuren: "We willen liever nog een jaartje wachten, dan te vroeg domme dingen te doen", aldus coördinator vrouwenvoetbal Luc Declercq.

Nog steeds de ambities om de stap vroeg of laat te wagen - Luc Declercq

"We hebben nog steeds de ambities om vroeg of laat de stap te zetten naar de Super League, maar we gaan onze plannen pas uitvoeren als de tijd rijp is. Je bent niet elk jaar zeker dat je de kans krijgt om rechtstreeks naar de Super League te stijgen, maar het was niet opportuun om dit jaar al de stap te wagen."

Een aantal speelsters die mogelijk gingen tekenen voor Zulte Waregem besloten afgelopen weekend dat niet te doen. Dat is een van de redenen waarom het avontuur (voorlopig) niet wordt aangegaan. Goed nieuws is dat ook voor de nummer 8 (OH Leuven of Heist) van de Super League, dat nu al zeker niet rechtstreeks zal degraderen.

Aernout Van Lindt

Zulte Waregem
 
 
Reacties.