Javier Martos is de Gouden Zebra: "Ik draag deze prijs op aan de ploeg"

01 mei 2016 15:32

Javier Martos werd deze week door de supporters van Charleroi verkozen tot meest verdienstelijke speler van het seizoen. De titel van Gouden Zebra neemt hij over van Neeskens Kebano. De Spanjaard draagt de prijs op aan de ploeg en aan de club waar hij van houdt.

"Ik ben blij", grijnst aanvoerder Martos na de wedstrijd tegen Lokeren. "Het is een individuele prijs, maar ik wil het delen met iedereen die betrokken is bij de club: mijn ploeggenoten, de staf, maar ook met de mensen waar we vaak niets van horen. De mensen die in de schaduw werken, maar het even hard verdienen. Zonder hen zijn we niets", klinkt het grootmoedig bij de Spanjaard.

Toen ik de tifo zag, kon ik mijn emoties niet voor mezelf houden -Javier Martos

Hart voor supporters

Voor de belangrijke ontmoeting tegen Lokeren, was er door de supporters een spectaculaire tifo gemaakt voor de aanvoerder. "Normaal focus ik enkel op de wedstrijd, maar toen ik die tifo zag, werd ik overkomen door emoties", geeft de sympathieke verdediger toe.

"Het raakte me echt. De supporters zijn ongelooflijk. Tijdens de wedstrijd ook, zelfs toen we 0-2 achter stonden. De fans hebben ons naar het gelijkspel geschreeuwd."

Javier Martos werd verkozen met 32,6% van de stemmen. Op de 2e plaats stond topschutter Jérémy Perbet met 22,6%, Dieumerci Ndongala vervolledigde het lijstje met 22,4%.

Sean Raab

Charleroi \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.