Dury legt uit: "Te weinig spelers op niveau play-off 1 tijdens play-off 1"

04 mei 2016 20:45

Zulte Waregem heeft dit seizoen al heel wat klappen moeten incasseren. Francky Dury gaf na de nederlaag tegen KV Oostende aan dat het niet meer plezant was. Hoe voelen ze zich bij Essevee een dag of vijf later?

“De sfeer op training is luchtig en alles gaat op zich goed”, geeft Steve De Ridder aan. “Natuurlijk hadden we meer verwacht van play-off 1. Op Mbaye Leye na: wie kan zeggen dat hij tot nu toe goede play-offs speelt? Hij heeft er ons al meermaals doorgetrokken.”

“We hebben wel een aantal keer meegespeeld, zelf speelde ik ook een paar goede matchen. Maar globaal kunnen we zeker niet 100% tevreden zijn. We hebben al veel kloppen gehad en zitten aan het einde van een lang seizoen.”

Blessures aanvaardbaar excuus, maar niet hoofdreden - Francky Dury

Ook Francky Dury beseft het: “De goals die we slikten tegen Oostende? Dat is gewoon erg. Jali mag twee assists op zijn conto bijschrijven, maar eigenlijk heeft hij niet echt iets gedaan. Het waren gewoon fouten van ons.”

“65 goals tegen krijgen op 36 matchen? Daar kan niemand gelukkig mee zijn. Waaraan dat ligt? De blessures zijn een aanvaardbaar excuus, maar dat is niet de hoofdreden. We verdienden play-off 1 te spelen, maar hebben in play-off 1 te weinig spelers die het niveau voor play-off 1 halen.”

Aernout Van Lindt

KRC Genk \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.