Club Brugge met twee gezichten: moeilijk voor de rust, op kampioenenniveau na de pauze

09 mei 2016 09:13

Club Brugge won gisteren met 1-4 bij KAA Gent. De West-Vlamingen zetten zo een heel belangrijke stap naar de langverwachte landstitel. Al had het ook anders kunnen lopen.

"We hadden aan de rust gemakkelijk met 3-0 kunnen leiden", zucht Danijel Milicevic. En de middenvelder van KAA Gent heeft gelijk. José Izquierdo scoorde uit de enige kans die blauw-zwart voor de koffie kreeg.

Meer zelfs: blauw-zwart was voor de pauze helemaal nergens. Wat een verschil met een kwartiertje later: op kampioenenniveau. "Je verwoordt het perfect", geeft ook Bjorn Engels ons gelijk.

Waar lag het verschil? Club Brugge had het lastig op het middenveld, leed quasi onmiddellijk balverlies en de snelle jongens - Abdoulay Diaby en José Izquierdo - zagen de bal niet.

"Michel Preud'homme heeft tijdens die eerste helft nochtans proberen aanpassen", gaat Engels verder. "Maar we begrepen de instructies niet zo goed."

Simpele oplossing

Het was nochtans simpel: een tactische wissel. Timmy Simons werd een rijtje naar achteren geschoven, waardoor de flankverdediger zich aanvallend konden uitleven.

Ook de suprematie van Laurent Depoitre en Kalifa Coulibaly werd kinderlijk eenvoudig aan banden gelegd. Beide spitsen zaten na rust in de broekzakken van respectievelijk Stefano Denswil en Bjorn Engels. En de rest is geschiedenis...

Cédric De Volder

Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
Reacties.