Anderlecht weet waar het voor staat: "Club Brugge heeft het beste publiek van België"

11 mei 2016 08:21

Anderlecht weet wat hen te wachten staat zondag in Jan Breydel. Het sowieso al kolkende stadion zal er in de titelmatch nog een schepje bovenop doen. Ook Francky Dury ziet dat het voor de paars-witten moeilijk zal worden als het publiek zich vol achter hun ploeg zet.

Dury is onder de indruk van het thuispubliek. "Die broeierige sfeer maakt indruk op de tegenstander”, zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. “Het doet me denken aan het tijdperk van de twee titels van Standard. Naar Sclessin trekken was altijd een hachelijke onderneming."

"Tegenwoordig is het zo in Brugge dat als José Izquierdo een goeie actie doet, het publiek zijn naam scandeert. Wanneer Timmy Simons een actie van de tegenstander afblokt, zingt het publiek voor hem. Wanneer Ludovic Butelle een moeilijke bal pakt, heeft hij recht op gezangen."

Dury heeft dan ook een duidelijke mening en die zullen ze in Brugge graag horen. "Club heeft altijd al het beste publiek van België gehad, daar bestaat geen twijfel over. Eender welke coach droomt ervan om zulke supporters achter hem te hebben.”

Johan Walckiers

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.