Maes en Vanderhaeghe kregen het met elkaar aan de stok, de coach van Oostende geeft tekst en uitleg

15 mei 2016 11:36

KV Oostende haalde het gisteren in de slotseconden van KRC Genk, dankzij een late goal van Jordan Lukaku. Halverwege stond de ploeg van Yves Vanderhaeghe nog 0-1 in het krijt tegen de ploeg van Peter Maes en... kregen het beide heren het ook even met elkaar aan de stok.

Toen de spelers en de coaches vlak voor het begin van de tweede helft het veld opnieuw betraden, noteerden we een opvallend moment. Vanderhaeghe was aan het keuvelen met de assisstent-coach van Genk, Pierre Denier, toen Peter Maes iets in de richting van Vanderhaeghe riep.

Vanderhaeghe was zichtbaar not amused en schudde eens met zijn hoofd. Maar waar ging het gesprek toch over, vroegen wij ons af. “Goh… Peter vond dat ik te veel gebaren richting de arbiters maakte”, aldus de coach van Oostende op de persbabbel.

"Maakte ik gebaren? Maar dan had ik waarschijnlijk gelijk?" (lacht) - Yves Vanderhaeghe

“Je mag niet te actief coachen, want anders vlieg je naar de tribunes. Maar ik kan me niet herinneren dat ik tijdens de eerste helft veel gebaren heb gemaakt. Toch? Maar dan had ik waarschijnlijk wel gelijk, hé?”, lachte Vanderhaeghe het voorval weg.

“Kijk… Zelfs als je gelijk hebt, moet je eigenlijk zwijgen. Het wordt niet toegelaten als je iets wil aankaarten bij de scheids of één van zijn assistenten. Maar dat is niet makkelijk, want ik ben een coach die nogal meeleeft tijdens de match. En Peter ook, hé”, besloot Vanderhaeghe met een knipoog.

Timothy Collard

KRC Genk \\ KV Oostende
 
 
Reacties.