Het kon eigenlijk niet mooier: uitgerekend in de Sterchele-minuut zette Club Brugge dé stap richting titel

16 mei 2016 07:17

Club Brugge is voor de veertiende keer in zijn geschiedenis de beste club van België. Een klinkende 4-0-overwinning tegen rivaal RSC Anderlecht bleek voldoende voor een eerste landstitel in elf jaar tijd.

Het was dag op dag elf jaar geleden dat Club zich voor het laatst – ook tegen de rivaal uit Brussel toen – tot kampioen had gekroond. “Toeval”, zegt u? Denk dan maar gauw iets anders…

Uitgerekend in de Sterchele-minuut opende Abdoulay Diaby de score met een rake kopbal. Als dat het lot niet is, dan weten wij het ook niet meer. De goedlachse aanvaller overleed iets meer dan 8 jaar geleden aan de gevolgen van een ongeluk met zijn wagen.

Sindsdien eren de fans van Club Sterchele tijdens iedere match met een applaus van een minuut lang vanaf het moment dat het getal 23 op de wedstrijdklok verschijnt. Het gebeurde nog niet vaak dat blauw-zwart net op dat moment tot scoren kwam, maar uitgerekend in de titelmatch lukte het.

"Een ster was geboren, nu schitter je aan onze blauw-zwarte hemel"

Herinnert u zich nog het spandoek dat de fans van Club Brugge ontplooiden tijdens die emotionele thuiswedstrijd tegen Westerlo in 2008? “Een ster was geboren, nu schitter je aan onze blauw-zwarte hemel.”

Wel die ster, François Sterchele, besloot om op 15 mei 2016 eens extra hard te schitteren. Onder het goedkeurend oog van Sterchele kende Club geen genade met Anderlecht en de rest... De rest is geschiedenis. Het ga je goed, Coiske!

Timothy Collard

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.