In de kijker: Standard, titelhouder (en toekomstig kampioen)

19 mei 2016 20:15

De vrouwen van Standard zijn momenteel een van de 8 teams in de Belgische Super League. En de ploeg uit het Luikse is de meest succesvolle ploeg aller tijden in het vrouwenvoetbal. Vrijdag kunnen ze hun blazoen nog meer oppoetsen met alweer een extra titel.

In 1971 was Standard er al bij, zij het toen als de vrouwensectie van Saint-Nicolas. Vanaf 1974 ging de ploeg door als Standard Femina als autonome club, in 2012 kwam dan de aanhechting bij Standard als "Standard de Liège, section féminine."

Maar van in het begin waren de meisjes uit Luik bijzonder succesvol. In het eerste seizoen eindigden ze tweede na Begijndendijk, in 1974 volgde de eerste landstitel en in 1976 wonnen ze ook de eerste (officieuze) Beker van België.

Winnaars BeNe League

Het einde van de jaren '90 en het begin van deze eeuw was een decennium zonder prijzen, ondertussen heeft Standard opnieuw zijn stekje helemaal bovenaan weten innemen.

In 2009 waren ze het eerste team in de Champions League voor vrouwen (die tot dan de Women's Cup heette), vorig jaar wonnen ze nog de laatste BeNe League. De voorbije vijf jaar was Standard telkens het beste team van België.

Blijft dat ook anno 2016 zo? Een puntje pakken morgen in Tubeke tegen Anderlecht is alvast voldoende. Het titel 19(!) worden in de geschiedenis van de club.

Aernout Van Lindt

Standard de Liège \\ Anderlecht
 
 
Reacties.