De keerzijde van Mourinho: deze toppers kraakten onder The Special One

19 mei 2016 07:31

José Mourinho maakte afgelopen week bekend dat hij komend seizoen weer aan de slag gaat als trainer. Over de jaren heen heeft 'The Special One' al veel talent onder zijn hoede genomen. Toch zijn er ook opvallend veel talenten onder de mat geschoven door Mourinho. Een overzicht.

Romelu Lukaku

De Rode Duivel ruilde op 18-jarige leeftijd RSC Anderlecht in voor het grote Chelsea. Big Rom was van kinds af aan al fan van de club, het was namelijk de ploeg van zijn icoon Didier Drogba. Zijn eerste seizoen mocht hij op uitleenbasis doorbrengen bij West-Bromwich Albion.

Toen Mourinho arriveerde in 2013, was de Portugees zijn eerste wedstrijd de Super Cup tegen Bayern München. De wedstrijd eindigde in penalty's, en Lukaku miste zijn strafschop. Het zou nooit vlot verlopen tussen de twee en Romelu vertrok naar Everton.

Kevin De Bruyne

De tweede Belg die moest lijden onder Mourinho was Kevin De Bruyne. Na kampioen te hebben gespeeld bij Racing Genk, maakte de jongeling de overstap naar Chelsea. De middenvelder werd uitgeleend aan Werder Bremen en maakte een uitstekend seizoen mee bij de Duitsers.

Bij zijn terugkeer leek een basisplaats in het elftal van Mourinho gegarandeerd, maar De Bruyne mocht welgeteld één keer starten onder The Special One. Veel meer kansen kreeg hij niet en hij mocht vertrekken naar Wolfsburg, om uiteindelijk voor een recordbedrag naar Manchester City te vertrekken.

Eden Hazard

Eden Hazard bloeide open onder José Mourinho afgelopen seizoen. Chelsea werd kampioen en Hazard werd uitgeroepen tot beste speler. Dit jaar keerde het tij voor de twee. Hazard presteerde ondermaats en Chelsea zakte naar de rechterkolom van het klassement. Het zelfvertrouwen van de kleine Belg was door The Special One volledig weg. Sinds de komst van interim-coach Guus Hiddink, lijkt de Rode Duivel helemaal zijn draai weer te hebben gevonden!

Juan Mata

Mata werd twee jaar op rij uitgeroepen tot beste speler van Chelsea, totdat Mourinho arriveerde. De Spanjaard was niet defensief genoeg ingesteld en werd vervangen door Oscar. Mata kwam nog maar weinig aan spelen toe en vertrok voor een pak geld naar Manchester United. Hij is nog altijd een publiekslieveling op Stamford Bridge.

Ricardo Kaka

In 2009 maakte Kaka de overstap van AC Milan naar Real Madrid voor maar liefst 65 miljoen euro. Zijn eerste seizoen bij de Madrilenen was succesvol, maar het jaar daarop kwam Mourinho aan het roer. De Braziliaan kreeg nooit het vertrouwen die hij verdiende van de Portugese oefenmeester en belandde op de bank. De voormalige Ballon d'Or-winnar zou nooit meer zijn geweldige vorm terugvinden.

Redactie

Premier League \\ Manchester United \\ Manchester City \\ Chelsea \\ Everton
 
 
Reacties.