Buffel ruikt bloed: "Zo snel mogelijk het verlies doorspoelen"

19 mei 2016 12:29

Kapitein Thomas Buffel speelt een dijk van een seizoen bij zijn geliefde Racing Genk. Europees voetbal staat nog op het menu en er is een stevige fundering gelegd voor komend seizoen.

De 35-jarige aanvoerder weet dat zijn ploeg de slotfase tegen KV Oostende niet juist heeft aangepakt. "We hebben de wedstrijd geanalyseerd, we kennen onze fouten en we willen dat tegen Anderlecht rechtzetten", klinkt de flankspeler strijdvaardig. "We moeten zo snel mogelijk dat verlies doorspoelen."

De kapitein is tevreden met hoe de play-offs tot nu toe zijn verlopen. "Als we voor de play-offs konden tekenen voor de vierde plaats, hadden we dat gedaan. Momenteel zitten we nog steeds in een goede uitgangspositie, we mogen dus tevreden zijn."

Een buffer opbouwen om misstappen te permitteren -Thomas Buffel

Brugge nabootsen

Buffel denkt al aan volgend seizoen en beaamt de prestaties van de kampioenen. "Club Brugge is de terechte kampioen. Zij waren gedurende heel het seizoen de beste ploeg. Zij bouwden een buffer op waardoor ze zich een paar misstappen konden permitteren."

"Dat is ons plan voor volgend seizoen. Om meteen goed te starten en een buffer op te bouwen", klinkt het hoopvol bij de sterkhouder.

Sean Raab

Anderlecht \\ KRC Genk
 
 
Reacties.