Club Brugge mag dromen van pot 3 in Champions League, zware dobber voor Anderlecht?

26 mei 2016 08:56

Het is dezer dagen aftellen naar de start van het EK in Frankrijk, maar men zou haast vergeten dat niet lang na afloop van het grote toernooi de Europese competities zich opnieuw op gang trekken. En dan is er ook nog de Champions League.

Hoe zit het daar nu eigenlijk mee? Wat staat er Club Brugge en Anderlecht bijvoorbeeld te wachten in het kampioenenbal? Wel, blauw-zwart moet bijvoorbeeld hopen dat enkele grote clubs het laten afweten in de voorrondes van de Champions League. Waarom? Dan mag het toch nog dromen van een plaats in pot drie in plaats van vier.

Maar dat is dan wel op voorwaarde dat onder Manchester City, Porto, Shakhtar Donetsk, Olympiakos, Villarreal, Ajax en Viktoria Plzen, maar liefst vier teams het laten afweten. Is dat het geval, komt Club in pot 3 terecht en ontloopt het al zeker een confrontatie met pakweg Tottenham of Dinamo Kiev.

En wat met Anderlecht?

Anderlecht moet dan weer twee voorrondes afhaspelen vooraleer het in de groepsfase van de Champions League kan terechtkomen. Bij paars-wit zullen ze alvast hopen om de voorlaatste voorronde te overleven en daarna een tegenstander van het formaat Manchester City te ontlopen.

Gaat paars-wit er in die laatste voorronde van het kampioenenbal alsnog uit, dan is er nog altijd het vangnet van de Europa League. Pittig detail: als er enkele toppers uitgaan in voorronde 3 (premisse voor Club Brugge om pot 3 te halen), dan zou Anderlecht wél kans maken op reekshoofdenstatus in voorronde 4 en zo altijd The Citizens ontlopen.

Redactie

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.