Rode Duivels die zich onvoldoende inzetten tegen Zwitserland? Daar antwoordt Wilmots het volgende op

28 mei 2016 07:00

Terwijl heel wat landen met een ruime selectie het EK voorbereiden alvorens de definitieve 23 namen bekend te maken, koos Marc Wilmots - op één naam na - voor duidelijkheid van meet af aan. Maar zullen zijn Duivels dan wel voluit gaan in de oefenduels?

Het merendeel van de geselecteerde internationals is immers zeker van zijn EK-stek en heeft dus niets te bewijzen. Dit in tegenstelling tot de Zwitsers, waar momenteel 28 kandidaten strijden voor een definitieve plaats op EURO 2016.

Vreest de bondscoach een gebrek aan inzet? "Elke match die je speelt voor je land, moet je er vol voor gaan. De beste manier om niet geblesseerd te geraken is er altijd vol voor gaan, die boodschap wil ik aan mijn spelers meegeven", verkondigde Wilmots daags voor de oefenpot. "Zowel wij als Zwitserland mogen zes keer wisselen. Dan maakt het niet uit of je die wedstrijd met 28 spelers aanvat of enkele minder."

De Bruyne en Hazard worden alsmaar beter hoe meer ze spelen - Marc Wilmots

Over het doel van de vriendschappelijke partij is Wilmots duidelijk. "Wat telt is de matchintensiteit en het aantal minuten dat mijn spelers maken. Daar hecht ik veel belang aan. Jongens als De Bruyne en Hazard worden alsmaar beter hoe meer ze in actie komen. Anderen zie ik liever geen drie keer 90 minuten spelen."

Slagen de Duivels voor hun eerste test?

Dan levert een gokje van 60 euro op winst 144 euro op. Gelooft u in een zege voor de Zwitsers? Dan kan u bij een poging voor hetzelfde bedrag 180 euro bijschrijven op uw bankrekening.

Voetbalkrant.com zet u alvast op weg met een gratis wedtegoed via deze LINK.

Diederik Geypen - Timothy Collard

België \\ Zwitserland
 
 
Reacties.