Antwerp voert spectaculaire prijsstijgingen door, fans komen in opstand

31 mei 2016 15:24

Het zit er bovenarms op tussen de Antwerp en zijn supporters. Die laatsten zijn serieus verontwaardigd door de ferme stijging van de abonnementen en andere zaken rond het stadion.

Op de sociale media is er een storm van verontwaardiging te zien nadat Antwerp zijn verklaring gaf voor de stijging. "Als we de schulden willen afbetalen, zal iedereen moeten bijdragen", klinkt het bij RAFC. Maar daar gaan de fans niet mee akkoord. Zo zijn de prijzen voor jongeren en studenten bijvoorbeeld 60 procent hoger dan die van vorig seizoen.

Veel supporters kunnen dit niet betalen - Steffen Peelmans, Act AS One

Daarbij komt dat ze meer betalen voor minder wedstrijden. "We hadden wel verwacht dat de tickets in prijs zouden stijgen, maar dit is toch wel even slikken", zegt Steffen Peelmans, woordvoerder van supportersvereniging Act As One, in HLN. "Veel trouwe supporters kunnen die verhoogde prijzen niet zomaar betalen."

"Voor een volksclub als Antwerp is dat jammer. Een jaarabonnement voor Tribune 2 is dan wel 20 euro goedkoper, maar door de nieuwe competitieformule krijgen we minder wedstrijden te zien. Patrick Decuyper had bij zijn aanstelling een jaar geleden trouwens beloofd dat de tickets niet in prijs zouden stijgen."

We moeten een enorme berg schulden aflossen en dat vergeten de supporters soms - Yorik Torreele, RAFC

Antwerp reageerde ook. "Antwerp FC is bereid om te luisteren naar de klachten van de supporters, maar ze moeten ook beseffen dat er al heel wat investeringen gebeurd zijn", zegt bestuurslid Yorik Torreele. "We willen allemaal graag naar eerste klasse promoveren. De investeerders hebben al 10 miljoen euro in de club gepompt om de licentie binnen te halen en om de schulden af te betalen. We moeten een enorme berg schulden aflossen en dat vergeten de supporters soms."

Wel is er nog één opvallende prijsstijging. Waar een parkeerplaats vorig seizoen 75 euro kostte, zal die nu 500 euro kosten. "We gaan onze parking heraanleggen, waardoor we volgend seizoen nog ongeveer 500 parkeerplaats hebben", aldus Torreele. "Die 75 euro per jaar ligt al jaren veel te laag. We hebben de prijzen opgetrokken om volgend seizoen een degelijke infrastructuur en voldoende parkeerwachters te kunnen voorzien."

Redactie

2e klasse \\ Antwerp
 
 
Reacties.