Vertonghen is topfit, maar "Mentaal beginnen de blessures parten te spelen"

31 mei 2016 18:59

De voorbereidingen van de Rode Duivels voor het EK zijn tot nu toe een ramp geweest op defensief vlak. Maar liefst vijf verdedigers vielen uit door blessures. Toch heeft sterkhouder Jan Vertonghen het volste vertrouwen in de huidige kern: "We zijn volwassener dan twee jaar geleden."

"We zijn klaar om elk team op het EK te kloppen," klonk het strijdvaardig bij Jan Vertonghen op de persconferentie in Genk. Toch zag het eerste halfuur tegen Zwitserland er niet denderend uit voor de defensie van de Rode Duivels. "Blij is niet het correcte woord, maar het is goed dat we op drie wedstrijden voor het begin van het EK nog een belangrijke les hebben geleerd."

Er zijn weinig jongens waarmee ik meer heb gespeeld dan Thomas en Toby -Jan Vertonghen

Wilmots kiest wellicht Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Jason Denayer en Toby Alderweireld als titularissen voor het EK. Vertonghen kent Vermaelen en Alderweireld door en door van zijn tijd bij Ajax. “Er zijn weinig jongens waarmee ik meer heb gespeeld dan Thomas en Toby.”

Topfit

Vincent Kompany, Bjorn Engels, Thomas Meunier, Nicolas Lombaerts en Dedryck Boyata vielen al uit de defensie door blessures. "Ik voel mij topfit, maar dat is uiteraard geen garantie", weet de man van Tottenham Hotspur. "Het begint wel parten te spelen bij de ploeg. Je zit met een bepaald gevoel in je achterhoofd, en dat is nooit goed. Zo mag je niet voetballen."

We hebben spelers die tot de absolute wereldtop behoren - Jan Vertonghen

Vertonghen maakte de hele evolutie van de Rode Duivels mee. Hij verwacht dat ze een meer volwassen gelaat zullen tonen dit EK. "Twee jaar geleden was de bevestiging dat we op een groot toernooi konden presteren. De jongens hebben sindsdien ook veel prijzen gepakt bij hun individuele poegen. We hebben spelers die tot de absolute wereldtop behoren."

Sean Raab

België \\ Finland
 
 
Reacties.