De Rode Duivels mogen meer kaarten pakken: "We zijn te braaf"

31 mei 2016 18:01

Marc Wilmots wil de Rode Duivels agressiever zien spelen. De bondscoach wil de spelers aanleren een fout te maken op het juiste moment om counters te voorkomen. "Gedurende heel de kwalificatiecampagne pakten we te weinig kaarten."

Bondscoach Marc Wilmots is ervan overtuigd dat de Rode Duivels meer kaarten mogen pakken ten voordele van de ploeg. "Er zijn wedstrijden waar wij het spel domineren met veel balbezit en waar de tegenstander ons laat komen, maar het defensief op slot zet", stak Wilmots van wal op de persconferentie in Genk.

De jongens moeten leren om af en toe een kaart te pakken -Marc Wilmots

"Sommige ploegen zullen enkel op de counter spelen. Als wij balverlies lijden, moeten de jongens leren om af en toe eens een kaart te pakken voor de ploeg."

De trainer wil niet dat zijn Duivels vuil gaan spelen, maar: "We moeten fouten maken op de juiste momenten. We willen het te mooi doen, we zijn te braaf. De andere ploegen maken veel meer fouten dan wij."

5e braafste in Europa

Wij gingen het eens na en Wilmots heeft een punt: België pakte in heel de aanloop naar het EK maar 12 gele kaarten en 1 rode. Daarmee zijn de Rode Duivels de vijfde braafste ploeg van de kwalificaties. Enkel Zwitserland, Rusland, Duitsland en Gibraltar pakten minder kaarten.

Sean Raab

België \\ Finland
 
 
Reacties.