Leekens heeft duidelijk doel voor ogen: "Overmeire, De Bock en De Pauw braken door, daar moeten we opnieuw naartoe"

01 juni 2016 15:02

Georges Leekens mag tijdens de voorbereiding op volgend seizoen drie jeugdproducten in de A-kern verwelkomen: Robbie Ringoet, Bob Straetman en Joran Triest. Iets waar de coach van Sporting Lokeren helemaal achter staat.

“Tijdens mijn vorige periode bij Lokeren braken verschillende jongeren door in het eerste elftal. Ik denk dan aan Killian Overmeire, Derrick Tshimanga, Nill De Pauw en Laurens De Bock. Ik hoop dat we dat op termijn opnieuw kunnen realiseren”, aldus Leekens in een gesprek met Voetbalkrant.com.

De trainer van Lokeren wil dus steeds meer inzetten op de eigen jeugd. “Het moet voor jonge spelers ook weer duidelijk worden dat ze bij Lokeren kansen krijgen. Getalenteerde spelers opleiden en ervoor zorgen dat ze doorbreken, dat moeten de handelsmerken van deze club worden.”

"Die jongens (op termijn) aan een transfer helpen is toch mooi?" - Georges Leekens

“Dat we die spelers op termijn dan weer kwijtspelen? Als we die jongens aan een mooie transfer helpen, is dat ook mooi voor hen. Het is normaal dat, als het om goede spelers gaat, dat die dan uiteindelijk zullen vertrekken”, besluit Leekens.

Timothy Collard

Sporting Lokeren
 
 
Reacties.