Wilmots haalt kritisch uit naar de bond: "Trop is trop en te veel is te veel"

01 juni 2016 11:00

Marc Wilmots zou graag meer rust hebben voor zijn internationals. Dat de spelers, en niet enkel bij de Rode Duivels, vallen gelijk vliegen verrast de bondscoach niet. "Ik denk niet dat mensen beseffen aan welke intensiteit er getraind en gespeeld wordt."

"Alle spelers hebben bij hun clubs al een bijzonder zwaar seizoen achter de rug, en volgens mij zullen er de komende dagen nog blessures vallen. Hopelijk niet bij ons, wij hebben ons deel al gehad”, klonk het geërgerd bij de bondscoach op een persconferenite in Genk.

De spelers hebben echt rust nodig - Marc Wilmots

De bondscoach zag al maar liefst vijf spelers gedurende de voorbereiding afhaken wegens blessures. "Een lichaam heeft 4 tot 6 weken nodig om te herstellen. Nu krijgen spelers maar 10 dagen en dat is gewoon te weinig. De spelers hebben echt rust nodig."

Alarmbel

"Daarom dat Michel D'Hooghe aan de alarmbel trekt, want trop est trop. De gezondheid van de spelers zou voorop moeten staan en niet het geldgewin", concludeerde de bondscoach.

Ook variatie tegen de Finnen?

De bondscoach besliste om Dembélé, Nainggolan, Meunier en CL-finalist Carrasco te sparen om risico's op blessures te beperken. (Lees er hier meer over) Witsel staat op de zes, terwijl de vaste EK-achterhoede voor het eerst samen aan de aftrap verschijnt.

Zegevieren de Duivels tegen Finland? Dan levert een gokje van 60 euro bij UNIBET u 76,8 euro op. Als u denkt dat de bezoekers met de zege gaan lopen kan u 720 euro rijker worden.

Voetbalkrant.com zet u alvast op weg met een gratis wedtegoed via deze LINK.

Sean Raab

België \\ Finland
 
 
Reacties.