Meunier ruikt zijn EK-kans: "Met Kompany erbij bleef ik een doublure, dat is nu veranderd"

09 juni 2016 16:16

Door een dijblessure sloot Rode Duivel Thomas Meunier pas in Bordeaux aan bij de groep. De rechtsback van Club Brugge observeerde en stelde zijn EK-doelstellingen bij want hij beseft: er liggen mogelijkheden op de rechtsachter.

Met Axel Witsel, Laurent Ciman, Toby Alderweireld en Jason Denayer probeerde Marc Wilmots al vier rechtsbacks uit tijdens de oefenduels. "Zonder de blessure van Vincent Kompany bleef ik gewoon een doublure. Maar dat is nu veranderd", besefte Meunier donderdag tijdens zijn persbabbel.

"Er liggen opportuniteiten op die plek. De oefenmatchen wezen uit dat de backs een grote rol kunnen spelen. Kijk maar naar de assist die Lukaku gaf voor De Bruyne."

Of ik start tegen Italië? Ik schat de kans op 10 procent - Thomas Meunier

Toch kent Meunier ook zijn plaats bij de nationale ploeg. "Ik ben nooit een vast lid van de groep geweest zoals Hazard of De Bruyne. Mijn rol is anders. In dat stadium zit ik nog lang niet. Ik hoop tijdens dit EK op enkele speelminuten."

"Of ik verwacht te starten tegen Italië? Ik schat dat die kans 10 procent bedraagt. Ik kom net terug uit een blessure terwijl anderen er een goede stage hebben opzitten. Maar als de coach me zet, zal ik er klaar voor zijn."

Diederik Geypen

Premier League \\ Manchester City \\ België
 
 
Reacties.