Kabasele had graag geleerd van Kompany: "Maar zonder zijn blessure was ik er misschien niet bij"

10 juni 2016 22:56

Christian Kabasele geniet momenteel met volle teugen van zijn eerste weken als Rode Duivel. Eén ding vindt de verdediger van KRC Genk toch een beetje jammer: de afwezigheid van Vincent Kompany.

"Ik beschouw Vincent Kompany op mijn positie als de beste ter wereld", glimlacht Christian Kabasele. "Het is dan ook jammer dat hij geblesseerd is en er dus niet bij is. Ik had veel van hem kunnen opsteken."

Kabasele geeft zonder blozen toe dat hij een fan is van Kompany. "Hij is een rolmodel, hé. Ik bekijk ook vaak wedstrijden van hem. Maar langs de andere kant besef ik goed genoeg dat onder meer zijn blessure ervoor heeft gezorgd dat ik geselecteerd ben."

De verdediger van KRC Genk wil er dan ook voor zorgen dat hij in de toekomst samen met de aanvoerder op het (trainings)veld staat. "Ik wil dag na dag bewijzen dat ik thuis hoor bij de Rode Duivels."

Ik wil dag na dag bewijzen dat ik thuis hoor bij de Rode Duivels - Christian Kabasele

"Ik heb een kans gekregen van de bondscoach. Nu moet ik die ook grijpen. Wat mijn status binnen de groep is? Daar moet ik niet over praten. Het moet gebeuren op het veld. Al moet ik niet uitleggen dat het verschil met Genk groot is, hé."

Cédric De Volder

België
 
 
Reacties.