Ibrahima Cissé: terug naar de roots

10 juni 2016 18:56

Na twee jaar het shirt van KV Mechelen te hebben gedragen, zal Ibrahima Cissé terugkeren naar Standard. De Rouches moesten diep in de buidel tasten om de middenvelder terug te halen, maar er valt het Luikse bestuur niets te verwijten. In tegendeel.

Waarom wilde Standard nu plots zijn voormalige middenvelder terughalen? Simpelweg omdat er heel wat dingen veranderd zijn in twee seizoenen. Bruno Venanzi volgde Roland Duchâtelet op en er was ook de komst van Daniel Van Buyten. Meerdere personen zijn vervangen, zeker in de Academie.

De nieuwe transfer van de voorzitter brengt de Luikse identiteit terug naar de Maas. Deze keer heeft Venanzi het met een veldspeler bewezen, na eerder Jean-François Gillet terug te halen, ook destijds opgeleid bij Standard. De aanwezigheid van Olivier Renard zorgt er meer voor dat dergelijke transfers gedaan worden.

De winnaar van de Beker van België vond het noodzakelijk om enkele Belgische spelers aan te trekken. En dat is nu gebeurd. Met de komst van Cissé heeft Standard er dus ook een middenvelder bij, want op die positie waren er maar weinig oplossingen. Zeker omdat Adrien Trebel de interesse geniet van enkele buitenlandse clubs.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
Reacties.