Ook deze twee Rode Duivels kunnen onze aanval bevolken: "Het blijft een natuurlijke reflex"

10 juni 2016 13:54

Thomas Meunier is bij de Rode Duivels één van de weinige alternatieven op de rechtsachterpositie. Maar in een niet zo ver verleden was de Luxemburger de man die Excelsior Virton van doelpunten voorzag. Dus als het echt nodig mocht blijken...

Club Brugge haalde Thomas Meunier in 2009 weg bij Excelsior Virton. De huidige landskampioen dacht dat er een spits werd aangetrokken, maar daar besliste Juan Carlos Garrido (toenmalige coach van blauw-zwart, nvdr.) anders over."

"Het klopt dat Garrido me voor het eerst op de rechtsback heeft gezet", gaat Meunier terug in de tijd. "Of dat een goede beslissing is geweest? Dat is een lelijke vraag! Laat ons zeggen dat het uiteindelijk wel goed heeft uitgepakt." (knipoogt)

Er zit overigens nog zo'n verdoken aanvaller in de kern van de Rode Duivels. Ook Christian Kabasele was aanvankelijk een aanvaller. Meer zelfs: in de nationale jeugdploegen vormden Meunier en Kabasele samen een voorhoede.

Wat als er plots zes blessures zijn? Het blijft een natuurlijke reflex - Thomas Meunier

"We hebben inderdaad soms samen gespeeld", besluit Meunier. "Wat als er plots zes blessures zijn in het aanvallende compartiment? Het blijft een natuurlijke reflex, hé!"

Cédric De Volder

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ België
 
 
Reacties.