Wilmots of Preud'homme? Meunier legt het verschil tussen beide coaches uit

11 juni 2016 11:24

Michel Preud'homme blijft ook volgend seizoen de coach van Club Brugge, maar de Luikenaar werd de voorbije maanden meermaals gelinkt aan de Belgische nationale ploeg. Thomas Meunier kan de Luikenaar ondertussen perfect vergelijken met Marc Wilmots.

Of net niet. "Marc Wilmots en Michel Preud'homme zijn twee totaal verschillende coaches", aldus Thomas Meunier. "Ze lijken eigenlijk in niets op elkaar. De trainingen, de matchvoorbereidingen, de manier van werken, het contact met de spelers,... Alles is anders."

Wilmots is meer de people manager, terwijl MPH de touwtjes in alle geledingen strak in handen houdt. Bij Club Brugge weet elke pion - van sterkhouder tot groentje - welke taak hij heeft. Het resultaat van herhaling. Een nationale ploeg kan nooit op zo'n manier werken.

Maar ook voor Meunier zelf is het een andere rol als rechtsachter. "Bij de Rode Duivels is het de bedoeling dat er een flankverdediger blijft, terwijl de andere de aanval mag kiezen. Club Brugge speelt, vooral in eigen land, zo dominant dat Laurens De Bock en ik soms samen naar voren trekken."

Door het spel bij Club Brugge kan ik mijn steentje bijdragen bij de nationale ploeg - Thomas Meunier

"En net daardoor kan ik mijn steentje bijdragen bij de nationale ploeg", besluit Meunier. "Ik neem de wedstrijd tegen Finland als voorbeeld. België was enorm dominant. Op zo'n moment kan ik de aanvallers in stelling brengen met een voorzet of een rush langs de zijlijn."

Cédric De Volder

Club Brugge \\ België
 
 
Reacties.