Lierse stapt eruit en wast handen in onschuld

19 juni 2016 12:47

Slecht nieuws voor het vrouwenvoetbal in België. Lierse stopt namelijk met betaald vrouwenvoetbal en gaat meer inzetten op de jeugd. Na Club Brugge vorig jaar stapt zo opnieuw een grote speler uit het betaalde voetbal. Het bestuur wast zich in onschuld.

Lierse werd afgelopen seizoen nog bekerwinnaar en deed ook mee aan play-off 1. Toch heeft het nu de stekker uit het betaald voetbal getrokken. Na een vergadering op dinsdagavond werd dat beslist.

"Lierse zal volgend jaar niet langer aantreden met een vrouwenploeg in de hoogste klasse. Na het stopzetten van De Bene League, en het verdwijnen van andere tegenstanders, denk maar aan Club Brugge, was dit geen onlogische beslissing", klonk het in een persbericht.

"De club gaat meer belang hechten aan de training en faciliteiten voor de meisjes bij onze jeugd (Beloften, U16, U14, … ) en niet langer investeren in een A-ploeg", beklemtoonde CEO Jan Van Elst. Maar toch: onder de speelsters was het al even duidelijk dat het er niet goed uitzag voor de Lierse Toppers.

Aernout Van Lindt

Lierse SK Vrouwen
 
 
Reacties.