Preud'homme spreekt over in-en uitgaande transfers van Club Brugge: "Één van onze basisspelers heeft transfer zelf in handen"

22 juni 2016 16:00

Club Brugge heeft de trainingen hervat, maar het is en blijft natuurlijk nog steeds afwachten tot het einde van de transferperiode. Kan de landskampioen al zijn sterkhouders op Jan Breydel houden?

“Ons doel is simpel: iedere sterkhouder hier houden", aldus Michel Preud'homme. "Maar… Je weet dat dat niet altijd mogelijk is. Het is elk jaar een beetje hetzelfde, hé: je hebt een goede basis, maar soms moet je een speler laten gaan."

"Als dat dit jaar het geval is, dan moeten wij reageren en die speler(s) in kwestie vervangen. En als we de ploeg nog extra kunnen versterken, moeten we dat ook doen. Maar in principe hoef je bij ons niet te veel veranderingen te verwachten."

"Één speler heeft zelf alles in handen om een transfer te realiseren: Meunier" - Michel Preud'homme

Maar toch worden enkele smaakmakers in verband gebracht met een transfer. “Jongens als Diaby, Meunier en Izquierdo zijn gewild”, beseft ook Preud’homme. “Maar op dit moment is er amper één van die drie jongens die alles in handen heeft om een transfer te realiseren: Meunier.”

“Als een geïnteresseerde club het gevraagde bedrag vóór de in het contract van Meunier opgenomen datum op tafel legt, dan kunnen wij niets doen en is hij weg. Al denk ik nu ook weer niet dat Thomas naar eender welke ploeg zal vertrekken”, besloot Preud’homme.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ België \\ Zweden
 
 
Reacties.