Al deze landen kunnen de Rode Duivels op weg naar de finale van het EK nog tegenkomen

23 juni 2016 10:24

De Rode Duivels wisten zich woensdagavond tegen Zweden te plaatsen voor de achtste finales van EURO 2016. Onze nationale ploeg zit in de 'makkelijke' tabelhelft van het toernooi, zoveel is duidelijk. Maar welke landen kunnen we nu precies nog tegenkomen?

  • 1/8e finale: Hongarije

Komende zondag staat de 1/8e finales van EURO 2016 op het programma. De Rode Duivels nemen het op tegen Hongarije, dat zich in een poule met Portugal, IJsland en Oostenrijk tot groepswinnaar kroonde.

  • Kwartfinale: Wales of Noord-Ierland

Als de Rode Duivels winnen van Hongarije, dan wacht in de kwartfinale van het toernooi Wales of Noord-Ierland. Sowieso een Britse tegenstrever dus.

  • Halve finale: Zwitserland, Polen, Kroatië of Portugal

Als de Rode Duivels ook Wales of Noord-Ierland over de knie leggen, dan moet er in de halve finale tegen Zwitserland, Polen (die twee spelen in de 1/8e finales tegen elkaar), Kroatië of Portugal (die laatste twee spelen ook in de 1/8e finales tegen elkaar) gespeeld worden.

  • Finale: Frankrijk, Ierland, Engeland, IJsland, Duitsland, Slovakije, Italië of Spanje

En als de Rode Duivels het tot de finale weten uit te zingen, dan moet er wellicht met het grootste land afgerekend worden. Een bloedstollende finale tegen Engeland, IJsland, Frankrijk, Ierland, Duitsland, Italië, Spanje of Slovakije; het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Maar laat ons eerst maar met Hongarije beginnen.

Timothy Collard

België
 
 
Reacties.