Mujangi Bia slaagde in tegenstelling tot Mboyo wél: "De pers zit er hier te kort op om voor problemen te zorgen"

29 juni 2016 06:01

Terwijl Ilombé Mboyo geen minuut in actie kwam voor FC Sion, kon Geoffrey Munjangi Bia in het tweede deel van het seizoen wél overtuigen. Nochtans deed zijn overgang van Standard naar Zwitserland in België de wenkbrauwen fronsen.

Met veertien doelpunten had Bia er in het seizoen 2014-15 zijn beste jaar bij Standard opzitten, waarna hij de overstap naar Sion maakte.

"Standard zag al heel wat jongens, zoals Batshuayi richting Marseille, naar de Europese top vertrekken. Dan is een verhuis naar Sion vreemd", vertelt Zwitsers journalist Robin Carrel van 20 Minutes in gesprek met Voetbalkrant.com.

De vriestemperaturen en de sneeuw maakten de aanpassing moeilijk - Robin Carrel 20 Minutes

"De eerste maanden verliepen moeizaam. Naar Zwitserland komen is nu eenmaal niet makkelijk. De vriestemperaturen en de sneeuw maakten de aanpassing moeilijk."

Mujangi Bia en Mboyo stonden in België bekend als probleemvoetballers. Maar dat is in Zwitserland anders. "De pers in het kanton Wallis zit er kort op", gaat Carrel verder.

Nu Sion geen Europees voetbal behaalde, is het de vraag of ze Bia kunnen houden - Robin Carrel 20 Minutes

"Een drietal journalisten volgt Sion op de voet, ook op nationaal vlak. Hun voorziiter Christian Constantin wordt ook wel de Bernard Tapie van de Alpen genoemd. Het minste probleem zou in de pers opduiken."

Met zeven goals toonde Mujangi Bia zijn waarde voor Sion. "Een spelmaker van zijn kaliber was een verademing voor de Zwitserse competitie", besluit Carrel. "Met zijn profiel bracht hij zeker iets bij. Nu Sion geen Europees voetbal behaalde, is het de vraag of ze Bia kunnen houden."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Standard \\ Sion
 
 
Reacties.