Anderlecht had groot gelijk om hem verborgen te houden: nieuw goudhaantje bevestigt

30 juni 2016 15:00

Anderlecht lijkt een goeie zaak gedaan te hebben met de 18-jarige Idrissa Doumbia. De verdedigende middenvelder speelde gisteren zijn eerste minuten voor de A-ploeg en bevestigde al het goede wat we van hem hoorden.

"De nieuwe Yaya Touré", er worden al snel grote woorden gebruikt om jonge talenten aan te duiden, maar zijn managers en bronnen in Ivoorkust lieten er geen twijfel over bestaan dat Doumbia een grote carrière te wachten staat. De reden ook waarom Anderlecht hem meer dan een jaar angstvallig verborgen hield voor de buitenwereld, terwijl hij wel al meetrainde met de beloften.

Sinds hij zijn profcontract tekende, is hij echter volwaardig lid van de A-kern. En gisteren mocht hij zijn eerste minuten spelen in de oefenmatch tegen Oudenaarde. En daarin maakte hij inderdaad indruk als 'nummer 6'. Voor de verdediging toonde hij zijn kracht en zijn goeie inspeelpass.

Tielemans kapitein?

In die oefenmatch waren er trouwens nog een paar opmerkelijke zaken: Youri Tielemans speelde de eerste helft met de kapiteinsband. In de tweede ging het kleinnood naar Bram Nuytinck, terwijl toch ook Steven Defour toen op het veld stond.

Daarnaast viel vooral op dat René Weiler iedereen zijn kans geeft, ook Fédé Vico, die aan de match mocht beginnen. "Maar het is duidelijk dat we nog versterking nodig hebben", liet hij ook weten. Nog opvallend: Emmanuel Sowah, de 18-jarige Ghanees kreeg zijn kans als linksback. Galhardo speelde dan weer voor Anthony Vanden Borre op de rechterflank.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.