Wilmots heeft nog andere optie met... Ciman: "Hij deed dat bij Standard ook"

30 juni 2016 19:19

Marc Wilmots denkt soms 'out of the box'. Terwijl wij dachten dat er weinig andere alternatieven waren om centraal links en op de linksachter Vermaelen en Vertonghen te vervangen, kwam hij toch nog met een alternatief.

En we denken dat Wilmots er serieus aan denkt om Laurent Ciman centraal te zetten in plaats van Jason Denayer. Jordan Lukaku, daar zijn we intussen zeker van. "Het zal een beslissing voor deze nacht worden", aldus Wilmots. "De enige vraag die ik me moet stellen, is of ik twee jonge gasten ga zetten of toch meer ervaring."

En dat zou dus betekenen dat Ciman links in de verdediging staat. "Daar heeft hij bij Standard ook gespeeld", laat Wilmots weten. "Morgen beslis ik." Maar de kans is dus groot dat hij Ciman zet, waarbij hij rekent dat die met zijn ervaring Lukaku wat kan intomen. "Het gaat tussen Ciman en Denayer", bevestigde Wilmots.

Ik focus niet op Jordan zijn zwaktes, wel op zijn kwaliteiten - Marc Wilmots

Maar over Jordan Lukaku maakt hij zich niet echt zorgen. Ook niet over zijn aanvallende ingesteldheid. Hij speelt zeker. "We spelen nu toch een ander systeem met twee centrale verdedigers en twee verdedigende middenvelders die blijven. Dus mogen de flankverdedigers mee naar voor, met mate dan wel. Ik focus niet op zijn zwaktes, maar op zijn kwaliteiten: zijn voorzetten en zijn snelheid."

Johan Walckiers

België \\ Wales
 
 
Reacties.