Nieuwe AA Gent-doelman legt uit waarom hij voor de Buffalo's koos

01 juli 2016 21:15

AA Gent heeft niet lang moeten zoeken naar een opvolger voor Matz Sels. Amper enkele dagen na de transfer van de doelman naar Newcastle, ondertekende zijn opvolger al een contract in de Ghelamco Arena.

De talentvolle Zweed werd ook even aan KRC Genk gelinkt, maar zijn toekomst ligt dus in Gent. Waarom hij voor de Buffalo's koos? Dat vertelde hij in een eerste interview op de clubwebsite.

"Ik heb voor Gent gekozen omdat het een team is dat van achteruit voetbal en dat is net het soort voetbal dat ik ook wil spelen." Dat is echter niet alles. "Gent is een grote club in België, met een mooi stadion en veel fans bij de thuiswedstrijden."

Europa League

En de kans om in Europa te spelen? "Uiteraard heeft dat ook meegespeeld in mijn beslissing. Het is een groot uitstalraam en het is ook leuk", aldus Jacob Rinne.

Zijn ambitie voor dit seizoen? "Elke wedstrijd spelen en zoveel mogelijk winnen. Hopelijk winnen we elke wedstrijd, maar iedereen weet natuurlijk dat dat niet mogelijk is. Maar het is wel onze ambitie."

Caroline Tonnelier

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.