Ndongala voelt zich goed in systeem Vanhaezebrouck: "Veel beweging, daar hou ik wel van"

09 juli 2016 12:55

Dieumerci Ndongala speelde gisteren zijn tweede wedstrijd in de kleuren van AA Gent. De nieuwe aanvaller speelde tegen Olympiakos meteen aan de zijde van Jérémy Perbet en Moses Simon helemaal voorin.

De drietand van Gent wisselde vaak onderling van positie, nieuw voor Ndongala die bij Charleroi vooral tegen de lijn kleefde. "Ik hou daar wel van, we werken daarop op training. Door al die bewegingen kunnen we ons bevrijden van de dekking."

"Bij Gent heb je vaker de bal, dat is al een eerste verschil. Bij Charleroi hadden we de bal meestal niet en moesten we het hebben van counters. Hier moet ik niet tegen de lijn blijven, maar krijg ik de vrijheid om veel ballen te raken."

Nog nooit zo'n zware voorbereiding meegemaakt -Dieumerci Ndongala

Zijn eerste match in de Ghelamco beviel hem alvast. "Het was goed, het deed plezier om in dit stadion in het shirt van Gent te spelen", aldus Ndongala. "Nu moeten we vooral werken aan die automatismen." Met één speler zouden die al in orde moeten zijn. "Met Jérémy heb ik die al en ook met Foket loopt het al."

Enkel het zware labeur op training, daar moet de aanvaller zich nog aan aanpassen. "Ik heb nog nooit zo'n zware voorbereiding meegemaakt", lachte Ndongala. "Maar het is goed, tijdens het seizoen zullen we fris zijn en daar de vruchten van plukken."

Sander De Graeve

KAA Gent
 
 
Reacties.