Maak kennis met dé nieuwe groeibriljant van KV Oostende: "Ik hoop dat hij de komende maanden al het goede kan bevestigen"

15 juli 2016 16:16

Landry Dimata verliet in het tussenseizoen Standard om bij KV Oostende aan te sluiten. De 18-jarige aanvaller is vastberaden om door te breken aan de Belgische kust. Dat hebben we met onze eigen ogen mogen aanschouwen.

Landry Dimata heeft zijn visitekaartje afgegeven. De aanvaller - werkelijk een boom van een vent - kreeg in de oefenpot bij Antwerp FC zijn kans van Yves Vanderhaeghe. Met twee doelpunten én een trap op de lat deed hij meer dan zijn ding.

"Ik ben heel gelukkig met de kansen die ik al gekregen heb", vertelt Dimata. "En dat vertaalt zich in doelpunten voor een spits, hé. Ik moet ook zeggen dat de samenwerking met de coach en met mijn ploeggenoten heel goed verloopt."

Dimata heeft niet alleen een neus voor doelpunten, maar de spits heeft ook buskruit in de voeten zitten. Hij testte niet alleen het doelhout van de Bosuil, maar liet Kevin Debaty ook kansloos met een knal van op een dikke twintig meter.

Dat was meteen ook één van de redenen waarom Club Brugge informeerde. Het was echter KVO dat aan het langste eind trok. "Ik kom hier in een familieclub terecht en dat heb ik nodig", vertelt Dimata.

Van jongens als Joseph Akpaka en Gohi Bi Cyriac,... kan ik heel veel opsteken - Landry Dimata

"Ook de stad spreekt me enorm aan", besluit de aanvaller. "Bovendien toonde Oostende meteen dat ik hier kansen zou gaan krijgen. En van jongens als Joseph Akpala, Gohi Bi Cyriac,... kan ik heel veel opsteken.

En wat denkt Yves Vanderhaeghe?

"We verwachten van hem niet dat hij onze aanval zal dragen", aldus de coach van de Kustboys. "Ik hoop dat hij de komende maanden al het goede van deze voorbereiding zal kunnen bevestigen."

Ook belangrijk: er staan een hoofd op de 18-jarige Luikenaar. "Hij ligt goed in de groep. Landry heeft een voorbeeldige mentaliteit en loopt hier met veel respect voor de anderen rond.

Cédric De Volder

Jupiler Pro League \\ Lille OSC \\ KV Oostende
 
 
Reacties.